Novinky, Strana 6

Naskladnili jsme nepřeberné množství křížků!

Rozšířili jsme pro Vás nabídku křížků. V nabídce zlatnictví-zlatíčko naleznete křížky na krk z nejrůznějších materiálů i vzhledu. Křížky jsou vhodné k všednímu nošení a hodí se prakticky ke každému vašemu outfitu. Křížky máme z churgické oceli, kterou preferují pánové, ale i stříbra, nebo žluté a bílého zlata. Gravírované, nebo jednoduché, elegantní. Záleží pouze na Vás jaký styl preferujete a jaký bude ten Váš!

Rozšíření kolekce hodinek S.T.A.M.P.S.

 

... hodinky S.T.A.M.P.S. jsou nejen nástroj k zobrazení času, ale také velice trendy záležitostí. Z naší nabídky si můžete vybrat z nepřeberného množství číselníků, či řemínků. Vzniká veliké množství kombinací jak mohou vypadat a tyto hodinky tak budou reflekovat přesně Váš styl.

Hodinky S.T.A.M.P.S.Hodinky S.T.A.M.P.S.

Náramek, či ciferník můžete měnit klidně každý den a tak šokovat své okolí, že máte opět nové hodinky! Hodinky jsou na řemínku zacvaknuté ve speciálním držáku (případně zasunuté do okrasného rámečku Full Metal Jack), ze kterého se dají vyndat a změnit právě číselník nebo řemínek

Řemínek k hodinkámŘemínek k hodinkám

Nové manžetové knoflíčky vlastní výroby.

 Manžetové knoflíky mají velice zajímavou historii. Poprvé se v evropě objevily počátkem 17. století. Zprvu ale nebyly tak široce používáné a oblíbené. Své pevné postavení v doplňcích si manžetové knoflíčky vydobyly až koncem 19. století a od té doby prošly různými designovými, či materiálovými vylepšeními.

manžetové knoflíčky

-manžetové knoflíčky s pravým českým granátem a nebo diamantem

Zlatnictví-Zlatíčko Vám nabízí manžetové knoflíky ze stříbra, bílého i žlutého zlata, ale také v kombinaci s ozdobnými či drahými kameny jako zirkon, diamant, nebo český granát. Různé typy opracování materiálu – kombinace lesklého a matného stříbra, bílého a žlutého zlata. A aby nebyl výběr malý, lze manžetové knoflíky označit i Vašimi iniciály, jednoduchým logem, nebo číslem a přizpůsobit si je tak podle Vašich představ.

manžetové knoflíkymanžetové knoflíky

-manžetové knoflíčky vyrábíme ve žlutém i bílém zlatě a stříbře

Manžetové knoflíky je možné doladit ve Všech směrech podle Vašich představ. Jsme schopni knoflíčky osadit jakýmkoliv pravým, či syntetickým kamenem.

manžetové knoflíky s granátemmanžetové knoflíky

-knoflíčky je možné doplnit rytinou dle Vašeho přání

Libí se Vám tvar stříbrných, ale chtěli by jste zlaté? Nebo máte vlastní představu o tvaru či rozměrech? Není problém! Ve Zlatnictví Zlatíčko jsme připraveni plnit Vaše veškerá přání.

Nová kolekce hodinek s možností rytí

Tato námi nabízená možnost dodává hodinkám osobitost a slouží jako originální dárek k pracovnímu, nebo životnímu výročí, narozeninám, promoci, maturitě, nebo jen tak pro radost.

 

 

Naší nabídku kapesních hodinek naleznete ZDE.

Pokud máte zájem o službu rytí, zvolte ji na vybraných hodinkách.

Nabízíme Vám tyto možnosti:

  • Rytí na 1stranu hodinek (né vnitřní)
  • Rytí na 2strany hodinek (né vnitřní)
  • Rytí na vnitřní stranu hodinek – pod víčko
Dřevěné krabičky s rytím pro vaše šperky.

V našem zlatnictví jsme si pro vás připravili opravdu originální balení vašich šperků. Nyní máte možnost, ještě zvýšit jedninečnost daroveného šperku a to naší krabičkou. Do krabiček je možné gravírovat text dle vašeho přání, jména, citáty, darování, místo i čas. Také je možné vyrýt jednoduchý obrázek či ornament, vše je jen na vás...

 

Naší nabídku krabiček naleznete ZDE.

Proč černají náušnice nebo drátek u náušnic?

Proč zčerná drátek na zlaté náušnici?
Některým z nás se jistě již stalo, že se občas setkali se změnou barvy kůže v bodě styku s nějakým kovovým materiálem. Často tento jev nastává například u náušnic nebo přezky u opasku či řetízku s přívěskem.

Změní li tedy šperk barvu v místě kontaktu s pokožkou, není to vada materiálu, ale jedná se o reakci lidské pokožky na tento kov. Reakce může nastat zcela výjimečně nebo naopak velmi často. Při občasné reakci stačí šperk vyčistit u zlatníka a jedná li se o náušnice, poté namočit do 60% lihu. Pokud i nadále mění barvu, není pro daného člověka vhodný. Tato reakce je velmi individuální. Zarudne-li ušní dírka, je to alergická reakce, která opět může nastat zcela výjimečně nebo naopak často. V tomto případě je vhodné navštívit alergologa či pediatra a zkuste šperk z jiného materiálu.

Každopádně je vždy vhodné nakupovat šperky u zlatníků, kteří jsou řádně registrováni na Puncovním úřadě a zlaté a stříbrné šperky mají řádně označené puncem dle zákona.

Partnerské náramky s rytím - AKCE

Máte partnera či partnerku, s kterým chcete být spjati šperkem. Nabízíme vám stříbrné partnerské náramky s destičkou. Objednejte si u nás tyto partnerské náramky, vložte texty, kterými chcete označit náramky a získáte dvě rytiny za cenu jedné.

Křtící hodinky s diamantem

Křtící hodinky s diamantem ZDE

Narodilo se Vám miminko, vašim příbuzným či blízkým, rádi byste mu dali do peřinky nezapomenutelný dárek do života? Křtící hodinky jsou tím pravým dárkem pro miminko. Tento dárek k narození je velmi originální, oblíbený a stále cenný.  Tento dárek ke křtinám však nemusí sloužit pouze jako dárek k narození, můžete si nechat zaznamenat jakýkoli důležitý časový okamžik, například: křtiny, promoci či svatbu. Vaši důležitou hodinu, minutu, den, měsíc a rok

Amulety a talismany

Amulet a talisman by měl být zhotoven pro klienta individuálně. Jako originál. Pouze tak může přinést svému majiteli skutečné štěstí a radost. Dnes si můžete na internetu zakoupit různé amulety a talismany. Vzhledem k tomu, že jejich výroba je převážně sériová, poztrácejí tyto předměty svou originalitu. S jejich účinkem je to obdobné. V poradenství při výběru a návrhu vhodného amuletů a talismanu pro Vás, s námi spolupracuje Tao Rex. Doporučujeme Vám navštívit jeho webové stránky http://www.tao-rex.cz/, kde se také o amuletech a talismanech více dozvíte. K výrobě magických amuletů a talismanů doporučujeme zlato a stříbro, popřípadě jejich  kombinaci s kameny. Pravý amulet a talisman by měl být originální a měl by být navrhnut a zhotoven pouze pro Vás.

originální talismany

Nastřelit nebo propíchnout ucho pro aplikaci náušnice?

Těšíte se, až budete pořizovat náušnice pro Vaši malou princeznu, ale zároveň váháte, zda je lepší ouško nastřelit nebo propíchnout? Ve Zlatnictví Zlatíčku jsme si pro Vás připravili několik rad, které Vám pomohou v rozhodování:

U miminek vždy doporučujeme vytvořit otvor v uchu pro náušnici až po kompletním očkování, které je v polovině druhého měsíce, a to nejdříve dva dny po očkování, kdy je miminko v pořádku a bez reakce na očkování.

Aplikaci náušniček lze provést dvojím způsobem:
1. nastřelením
2. propíchnutím

Nastřelení náušnic

Nastřelení náušnice do ušního boltce se provádí speciální nastřelovací pistolkou. Do této pistolky se nasadí ocelová náušnice, která vůbec nepřijde do kontaktu s rukou toho, kdo aplikaci provádí. Nastřelení provádíme po desinfekci místa aplikace, do středu ušního lalůčku. Nastřelovací náušnice je z chirurgické oceli a zdravotně nezávadná. Tuto náušnici necháváme v oušku cca 14dní, či po úplném zahojení, doporučujeme také aplikovanou náušničku v oušku protáčet aby se dirka hezky zahojila. V žádném případě náušnici během prvních 14ti dnů nevyndavat!  Při této aplikaci dírka nekrvácí. Doporučujeme mazat mastičkou s obsahem Phantenolu, hojící mastí Infadolan. Při následné výměně náušnic dbáme na čistotu a náušnice, které budeme provlíkat dírkou ouška předem namočíme do 60 % lihu. Výhodou této aplikace náušnic je její rychlost a že ouško nekrvácí. Cena aplikace včetně nastřelovací náušnice z chirurgické oceli je 150 Kč za jedno ouško. Doporučujeme tuto aplikace pro alergické děti a pro aplikace náušnic, které se zapínají dozadu.

nastřelovací pistolenastrelovaci nausnice

Propíchnutí náušnic

Aplikace propíchnutí se provádí dutou jehlou, kam se po propíchnutí zezadu za boltcem nasadí do vně jehly drátek náušnice a při zpětném protažení jehly ven protáhne náušnici. Háček se zacvakne do očka a aplikace je ukončena. Náušnice by měla být předem namočena v 60 % lihu. Dírka trochu krvácí a to proto, že dutá jehla je většího průměru než náušnice. Toto krvácení je chvilkové a my doporučujeme pak dírku mazat hojícími mastmi - Infadolan či mastičky s obsahem Phantenolu. Výhodou u takovéto aplikace je nasazení náušničky, která se již bude nosit po několik let. Nevýhodou pak krvácející dírka. Tato aplikace vyžaduje vyšší nároky ze strany hygieny, proto propíchnutí neaplikujeme.      

Časté otázky k aplikaci náušnic:

Proč děti pláčou?

Děti, zvláště ta větší, mají obecně strach například z injekční stříkačky a to, že je musíme při vpichování držet, je pro ně samotné větší důvod k pláči než samotný vpich, který je zvláště v případě nastřelení tak rychlý, že ho kolikrát ani nepocítí. Děti je ale potřeba udržet v klidu z důvodu přesného propíchnutí ouška.

Lze zmírnit případná bolest?

Ano, ušní boltec lze potírat asi hodinu předem mastičkou pro lokální znecitlivění Elma krémem, který nám pomůže ouško částečně znecitlivět.

Kdo provádí aplikace náušnic ve Zlatnictví Zlatíčku?

Diplomovaná zdravotní sestra se živnostenským listem: Porušování integrity lidské kůže, tímto jsou zabezpečeny všechny požadavky na tyto aplikace z hlediska odbornosti, hygienických i legislativních požadavků.

Na co si dát pozor?

Pokud Vám zákrok bude provádět osoba, jež k tomu nemá kvalifikaci, může zasáhnout akupunkturní bod, což je velmi nebezpečné, a v tomto případě je nezbytné vyhledat odbornou pomoc a náušnice okamžitě vyndat z ouška.

Jestliže si u nás chcete nechat aplikovat náušnice zdravotní sestřičkou domluvte si termín :

 

Kontakt

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.