Kapesní hodinky: Zastaralý nebo originální doplněk?

Kapesní hodinky jako elegantní doplněk?

Kapesní hodinky se staly nepostradatelnou součástí každého pánského obleku začátkem 17. století. Důvod byl jasný, a to znalost přesného času. Staly se tak jedinou možnou volbou, jak mít stroj na určení času stále u sebe. Postupem času se stále více modernizovaly, jak designově, tak i funkčně. Původně oválný tvar se přeměnil na dokonalý kruh, přidal se vkusný řetízek, ciferník se pokryl křišťálem či sklem a následoval druhý odklápěcí plášť, který chránil ciferníkové sklo před poškrábáním. Dnes kapesní hodinky zažívají svou éru návratu a jsou kromě ukazatele času také vkusným módním doplňkem, který dodá na elegantnosti každému muži!

Pro jaké příležitosti jsou kapesní hodinky vhodné?

Kapesní hodinky bývaly výsadou vyšší společenské vrstvy, proto jste je mohli vidět spíše na slavnostních událostech, plesech a noblesních večeřích.

V dnešní době dokonale podtrhnou nejen váš večerní oblek, ale své využití rozhodně najdou i při každodenním nošení, stejně tak, jako hodinky páskové! Navíc mohou být díky vyrytému věnování velice originální příležitostí, jak vyjádřit své díky jejich novému majiteli. Vyberte mu ty pravé v různém materiálovém provedení z naší šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko a nechejte mu na ně vyrýt iniciály, datum nebo logo firmy, aby získaly nový rozměr důvěrnosti.

Jak stylově nosit kapesní hodinky?

Jak hodinky nosit, kam upnout řetízek a do jaké kapsičky hodinky vložit? To není nic složitého!
Pokud se chystáte na společenskou akci a součástí vašeho obleku je vesta, hodinky vložte do kapsy na druhé straně, než jaká je vaše dominantní ruka. Řetízek poté připněte na knoflík vesty, který by měl být ve stejné úrovni jako lem kapsy s hodinkami.

Jestli vestu jako součást obleku nemáte, nevadí! Hodinky umístěte do náprsní kapsy saka a řetízek připevněte ke knoflíkové dírce na límci.

A chcete-li nosit kapesní hodinky i bez obleku, není nic snazšího, než je zkombinovat s klasickými jeansy! Jejich řetízek připněte přímo na poutko sloužící k protažení pásku a hodinky vložte do kapsy. Ale ne ledajaké! Na kapesní hodinky je na džínách speciální malá kapsička. Ano, je to přesně ta zvláštně malá kapsa, o jejímž účelu se vedou dlouhé diskuze. Avšak jen málokdo ví, že tato kapsička není ani na zapalovač, ani na drobné, ale právě na kapesní hodinky!

Chyťte čas do svých rukou a buďte vždy a všude za gentlemana!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.