Šperk s českým granátem - symbol vlastenectví

Historie českého granátu

Český granát se objevil již v raném středověku a byl hojně využívaný k náboženským a zdobným účelům. Na našem území byl tento drahokam objeven o trochu později, v 16. století v oblasti Českého středohoří na pomezí středních a severních Čech. Toto rozlehlé středohorské naleziště červených granátů v naší zemi napomohlo k rozvoji šperkařského odvětví a jeho těžba i zpracování probíhají dodnes. Právem zaujímá český granát mezi drahokamy nalezenými v České republice své přední místo a hrdě se stal světoznámým symbolem naší matičky vlasti.

Jak poznat české granáty?

Víte, že granát může mít dalších až 15 variant barev, které se od sebe odlišují i svým chemickým složením? Tajemné, temně rudé až černé, jako kapky krve, to jsou pravé české granáty, které se také nazývají pyropy.

Šperk s červeným granátem

Ty nejkrásnější granáty pochází z České republiky. Ano! Ohnivě krvavý český granát, dnes známý a oblíbený drahokam po celém světě, je odolný, tvrdý a má velmi drobné rozměry (od 0,2 do 0,8 cm), proto se zasazuje do šperků ve větším počtu a tvoří plné struktury. Při pohledu na šperk zdobený červeným granátem vás oslní i jeho výrazný lesk plný emocí.

Není náhoda, že rudý granát je považován za drahokam lásky a vášně, jenž probouzí tvořivost a podporuje sebevědomí i energii. Zároveň je velmi oblíbeným dárkem pro vyznání pozitivních citů.

Granátové šperky

Ve šperkovnici Zlatnictví Zlatíčko najdete výběr nádherných šperků ze stříbra, ale i bílého či žlutého zlata bohatě ozdobené broušenými přírodními granáty. Ke každému šperku, který je zdoben českým granátem, dodáváme certifikát pravosti.

České granáty se úžasně vyjímají v brožích, působí secesně a ve skrytu svého lesku vypráví příběhy. Udělejte radost broží barvou krve nebo oslňte kvalitními náušnicemi, prstenem, náramkem, náhrdelníkem či přívěskem, které zdobí nádherný český granát z naší šperkovnice.

Šarm, krásu a osobnost každé ženy podtrhne šperk s českým granátem!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.