Minimalistické šperky na léto

Minimalismus: Letní šperky

Minimalismus je umělecký směr, který se, jak už samotný název napovídá, zaměřuje na zjednodušení tvarů, navrácení k základním elementům a obecně k jasné a prvoplánové účelovosti. Ve šperkařství jsou pak minimalistické šperky oproštěny od všeho zbytečného a složitého a je jim navrácena původní jednoduchost. Jemné tvary a čistota zpracování můžou působit nenápadně, ale právě díky své jednoduchosti vždy přitáhnou pozornost. Jsou naprosto vhodné pro každodenní nošení, neboť právě díky svému ležérnímu vzhledu je můžete kombinovat naprosto s čímkoliv.

Šperky, ze kterých sálá minimalismus

Minimalistický styl můžeme najít mezi všemi druhy šperků od náušnic, přes náhrdelníky až po prsteny. Typickým minimalistickým šperkem z naší šperkovnice zlatnictví Zlatíčka jsou například elegantní stříbrné kruhové náušnice, které mohou být doplněné o zajímavý, ale opět velmi jednoduchý stříbrný prsten navždy připomínající báječnou dovolenou u vody. Z minimalistických řetízků na krk pro vás vybíráme zlatý náhrdelník s kroužkem nebo podobný, ale stříbrný náhrdelník s destičkou. Toužíte po trochu rafinovanosti? Vsaďte na krásný, elegantní trojitý stříbrný náhrdelník, a přesto v jednoduchém stylu. Hledáte-li minimalistické náramky, pak vás jistě nadchne řada náramků Feeling, které si díky možnosti výběru barvy koženého řemínku, motivu přívěsku i možnosti rytí doladíte podle vlastního feelingu k vaší spokojenosti!

Léto ve znamení jemných šperků

Léto zdaleka nekončí, a proto můžete s výběrem letních minimalistických šperků začít ještě dnes. Pohodovou atmosféru vykouzlíte se sadou visacích náušnic a řetízkem s přívěskem plameňáka. Osvěžujícím přívěskem s motivem melounu, s motivem vážky osázené krystaly Swarovski v odstínech modré, zelené, mint a pastelové růžové, ale i přívěskem mořské hvězdice, kterou díky karabince můžete připnout kamkoliv. U nás najdete rozmanitý výběr šperků, díky kterým se budete i doma na zahradě cítit jako na exotické dovolené.

Jak se v létě starat o šperky?

Společně s létem nekončí ani základní péče o šperky. Víte, na co si dát v létě pozor?

Šperkům obecně neprospívá pobyt ve vodě, proto před cestou na koupaliště nebo k moři bude lepší nechat je doma. Ačkoliv mořská voda není pro šperky tak špatná jako voda chlorovaná, ve které mohou až zčernat, je ideální je i při koupání v moři odložit.

Důležité je také dbát na to, aby šperky nepřišly do kontaktu s opalovacími krémy a tělovými mléky, proto je vždy vhodnější šperky nasadit až po vstřebání kosmetických přípravků do pokožky. To samé platí i pro samotný pot, kontaktu s ním ale není tak snadné zabránit. Před uložením šperků do šperkovnice je vždy otřete jemným hadříkem nebo opatrně umyjte v mýdlové vodě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.