Jarní trendy: Šperky s vltavíny

Vyšperkované trendy na jaro

Patříte k těm, kteří sledují nejnovější módní trendy? Snoubíte-li módu s nápaditými šperky, budete nepřehlédnutelnou ozdobou v jakékoliv společnosti. Nahlédněte do jarních trendů se zlatnictvím Zlatíčko, řeč bude o tajemných vltavínech.

Český unikát: vltavín

Jedná se o velice vzácný kámen, který vznikl dopadem meteoritu na Zemi. V historii byl považován za slzy provalené kometami či skleněné meteority. Český název vltavín, v zahraničí pak Moldavit, je odvozen od řeky Vltavy, a to hlavně z oblasti jižních Čech, kde je výhradní počet nejznámějších nalezišť těchto mystických kamenů.

Na vrcholu žebříčku nalezišť stojí jednoznačně jihočeská Besednice, odkud pocházejí ty nejkrásnější kusy Vltavínů v přírodním střapatém vzhledu, přezdívaném „ježci.“ A přesně takové vltavíny, vyzařující pozitivní energii, dorazily i do šperkovnice zlatnictví Zlatíčka a vám si stačí jen vybrat.

Zelený český drahokam

Speciální vlastnosti, tajemný původ i omezený výskyt jeho nalezišť činí z vltavínu světový unikát. Za jejich krásu může vysoký lesk a dokážou zaujmout i svou členitostí, rýhami či zářezy v různých tvarech. Podle místa nalezišť mívají vltavíny i odlišné struktury a odstíny od jasně zelené, olivově zelené po zelenohnědou. Zelená je ale spojuje a je barvou klidu, bezpečí i naděje, a proto mají vltavíny i léčebné účinky.

Doporučují se pro koncentraci, odstraňují z těla toxické látky, a tím zvyšují imunitu, tlumí bolesti hlavy, léčí infekce a napomáhají od celkového vyčerpání. Nošením tohoto kamene štěstí, plodnosti i hojnosti podpoříte empatie, zbavíte se utkvělých přesvědčení a přijdete na nečekaná řešení.

Proč nosit šperky s vltavíny?

Vltavíny přitahují svým mystickým vzhledem pozornost a málokdo jim odolá. Každý přírodní kus je originál a nikdy nenarazíte na dva totožné! A pokud toužíte svou šperkovnici oživit, vsaďte na tuto neobyčejnou přitažlivost přezdívanou „Zelené slzy z nebe“.

Šperky s vltavíny náramně ladí se stříbrem a v nabídce zlatnictví Zlatíčko najdete zejména prsteny osázené většími vltavíny. Tyto prsteny jsou velmi nápadné a zaujmou na první pohled. Pokud jste si vltavíny oblíbili, zaujme vás jistě i pestrá nabídka zlatých vltavínových náušnic a přívěsků na krk, u nichž přírodní vltavín může působit coby talisman štěstí, v případě potřeby ho stačí jen sevřít v dlani. Obzvláště dobře vypadají vltavíny v kombinaci s českým granátem, o kterém vám napíšeme příště. Vy se můžete zatím přesvědčit na pultu zlatnictví Zlatíčka či e-shopu, jak červený granát podpoří nádherně tajemný zelený vltavín.


Milé dámy, jaký zelený klenot ozdobí právě vás?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.