Dětské náušnice: Nastřelit nebo propíchnout ouška?

První dětské náušnice: Nastřelit nebo propíchnout ouška?

Nastřelování náušnic je proces, při kterém se náušnice umístí na nastřelovací pistolku a náušnice se pak pomocí pružiny a tlaku umístí do středu ušního lalůčku. Tento proces je rychlý, méně bolestivý a bez krvácivosti oušek.

Propíchnutí probíhá tak, že se ouška propíchnou dutou jehlou, kam se po propíchnutí zezadu za boltcem nasadí do duté jehly drátek náušnice a při zpětném protažení jehly ven protáhne náušnicí. Háček se zacvakne do očka a aplikace je ukončena. Tento způsob může být bolestivější než nastřelování náušnic a může vyžadovat delší dobu hojení. Při rozhodování, zda zvolit nastřelování nebo propíchnutí oušek, byste měli zvážit věk dítěte, jeho toleranci vůči bolesti a rizika spojená s každou metodou. Je také důležité zajistit, aby byl proces prováděn kvalifikovaným odborníkem s náležitou hygienou a bezpečností.

Ve zlatnictví Zlatíčko nabízíme pouze službu nastřelování náušnic a garantujeme všechny požadavky na aplikace náušnic z hlediska odbornosti, hygieny i spjaté legislativy.
Svěřte nastřelení dětského ucha specialistům!

Jak dlouho trvá proces nastřelování náušnic a je to pro dítě bolestivé?

Proces nastřelování obvykle trvá jen několik vteřin. Nastřelování dětských náušnic může být trochu bolestivé, ale je to obecně méně bolestivé než propíchnutí ouška.

Jak by se mělo o náušnice pečovat po nastřelení?

Po nastřelení byste měli o náušnice pečovat pravidelným čištěním a dezinfekcí. Může být také užitečné vyhnout se aktivitám, při kterých by se mohla ouška zranit nebo dojít k narušení hojení oušek.

Jak dlouho trvá, než se ouška zahojí?

Čas hojení se může lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je věk, stav imunitního systému a hygienické návyky. Obvykle to trvá pár dní až do úplného zahojení vpichu a vždy doporučujeme po dokončení aplikace mazat mastí s obsahem Phantenolu.

Jaké vybrat náušnice pro děti?

Ideálními náušnicemi pro dětská ouška budou ty z chirurgické oceli nebo dětské náušnice z bílého zlata a zdravotně nezávadné. Druhé místo samozřejmě patří vašemu vkusu a takovým, které se vám budou nejvíce líbit. 

Kromě toho je zde několik dalších kritérií, dle kterých je dobré se řídit, a které zajistí jak bezpečné hojení, tak zamezí například riziku ztráty náušnic. Po volbě materiálu se zaměřte na typ uzavírání. Je lepší volit náušnice, které jsou opatřeny dětskou brizurou, díky které se náušničky samovolně neotevřou. Vhodným typem zavíráním je také šroubek, který je stejně jako brizura velmi spolehlivý.

Dětské šperky k mnoha příležitostem

Na e-shopu i v kamenné prodejně Zlatnictví Zlatíčka nabízíme velké množství dětských šperků, ze kterých vyberete pro každou příležitost ty pravé. Sháníte malou roztomilost k narozeninám? Jdete pogratulovat k narození miminka? Má vaše dítko oblíbený pohádkový motiv? Pořizujete první náušničky? Vybírat můžete z mnoha materiálů, barev i motivů.

Díky vysoké kvalitě zpracování a moderním stylům budou kvalitní dětské šperky z naší šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko dělat radost po celou dobu dětství.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.