Šperky, které můžete nosit k vodě

Jaké šperky mohou bez problémů do vody?

Praktickou, a přesto stylovou volbou jsou náramky z kvalitního materiálu, jako je ocel nebo kůže, které odolávají vodě i soli. Kromě toho jsou oblíbené i náušnice ve tvaru letních motivů. Minimalistické náhrdelníky pak dodají letním dobrodružstvím odlehčenou hravou atmosféru a zároveň působí vkusně. Mezi další odolné materiály patří šperky z hypoalergenního titanu a silikonové šperky pro aktivní jedince, ale i korálky a jiné přírodní materiály.

Šperky k vodě od Zlatnictví Zlatíčko

Co v létě šperky poškozuje?

Některé podmínky či aktivity během letních měsíců mohou mít na vaše klenoty nepříznivý vliv. Například přímé sluneční paprsky mohou způsobit vyblednutí některých materiálů, a to od těch organických po pravé drahokamy. Chlorovaná voda z bazénů či slaná voda z moře může způsobit ztrátu lesku a jemné částečky písku i prachu pak mohou na šperky z měkčích kovů působit jako brusivo a poškrábat jejich povrch. Levnějším kovům neprospívá ani mírně kyselý lidský pot, který ovlivňuje korozní reakce.

Jak v létě pečovat o šperky?

Důkladná péče o šperky v létě jim zajistí, že zůstanou působivé po celou sezonu. Abychom zabránili jejich poškození, doporučujeme je před uložením důkladně vysušit, očistit mastnoty jemným hadříkem či měkkým kartáčkem a uchovávat je odděleně od ostatních kovových předmětů. Žádoucí péčí pro ně také bude nevystavovat je přímému slunečnímu záření a minimalizovat jejich kontakt s chemikáliemi z vody, kosmetiky, opalovacích krémů a repelentů proti hmyzu.

I když jsou šperky obecně odolné vůči vodě a ostatním zmíněným vlivům, je i přesto důležité dbát na pravidelnou údržbu, která je klíčová pro zachování jejich krásy a lesku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.