Jaké budou šperkové trendy roku 2022?

Proč držet krok s dobou?

Móda je proměnlivá a mění se vlivem mnoha různých faktorů. Jedním z nich je i doba, ve které se zrovna nacházíme. Svoje šatníky tak obměňujeme podle toho, co se zrovna nosí, co je představeno na módních molech nebo co opakovaně vídáme na sociálních sítích. A jinak tomu není ani se šperky. I ve světě šperků se módní trendy pravidelně střídají a doplňují, a proto je dobré aktuální trendy sledovat, orientovat se v nich a být tak vždy „in“!

Lze očekávat minimalismus nebo extravaganci?

V roce 2022 bude vládnout extravagance. Jak ve šperkařství, tak i v oděvním průmyslu se budou i nadále posouvat hranice, kam až se dá s extravagancí zajít. V módě budou prsteny s velkými drahými kameny, široké kruhové náušnice nebo ozdobné vlasové spony.
Nezní to jako váš šálek kávy? Nezoufejte! Minimalismus je přeci nestárnoucí klasikou! Takže pokud je na vás extravagance příliš, vždy můžete sáhnout po jednoduchém řetízku, drobných náušnicích nebo obyčejném prstýnku a doplnit tak svůj minimalistický outfit!
A pokud hledáte možný kompromis mezi oběma konci škály, zkuste šperky navrstvit. Tím, že si vezmete více řetízků s různými přívěsky a různou délkou nebo zajímavě zkombinujete vícero prstenů, vytvoříte nenásilně extravagantní vzhled složený z jednoduchých šperků!

Jaká zakoupit barevná provedení?

A jak na tom budou barvy v roce 2022? Pro letošní rok je Pantone Color Institutem vybraná barva s názvem Very Peri, což je barva fialovo - levandulová. Má jednu velkou výhodu, a to je její skvělá kombinace, jak se zlatými, tak i se stříbrnými šperky. Mezi výběr šperků z naší šperkovnice, se kterými rozhodně sklidíte úspěch, patří zlaté kruhové náušnice s fialovými kamínky, nebo šperky s ametystem v těchto harmonicky modrofialových tónech. Fantazii se meze nekladou a fialová barva je na různé kombinování se šperky jako stvořená!

Rok 2022 má do módních trendů opravdu co nabídnout!
A my vám ve Zlatnictví Zlatíčko rádi pomůžeme s výběrem těch správných šperků pro letošní rok!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.