Novinky

Léčivé účinky zirkonů: Šperky pro zdraví a pohodu

Zirkon byl ceněn od pradávna pro svou krásu a užívaný jako drahokam, ale také mu byly připisovány magické a léčivé vlastnosti. Jaké to jsou?

Vlastnosti a charakter zirkonů

Zirkon je jedním z nejstarších přírodních minerálů na Zemi, jehož historie sahá až 4 miliardy let zpět. Tento kámen, který je často chybně zaměňován za syntetický kubický zirkon, se vyznačuje vysokým indexem lomu a silným leskem, díky čemuž je v oblasti šperkařství velmi ceněn jako drahokam. Jeho chemické složení, zirkonium-silikát (ZrSiO4), mu dodává výjimečnou odolnost a tvrdost, což z něj činí oblíbenou volbu pro různé druhy šperků. Zirkony nejsou jen krásné na pohled, ale mají také bohatou historii a připisují se jim různé metafyzické vlastnosti, včetně podpory duševní pohody, zvýšení sebevědomí a posílení duchovního růstu.

Jaké jsou léčivé účinky zirkonů?

V různých kulturách byl zirkon považován za kámen síly, čistoty a prosperity. Předpokládá se, že zirkony mají schopnost posilovat imunitní systém, čímž pomáhají tělu lépe odolávat infekcím a nemocem. Věří se, že tyto kameny pomáhají při detoxikaci těla odstraněním toxických látek. Mohou také hrát roli v zmírnění bolesti, zejména bolestí svalů a menstruačních křečí.

Kromě fyzických účinků se zirkonům přisuzují i významné emocionální benefity. Tento kámen je často doporučován lidem, kteří pracují na posílení svého sebevědomí a sebepřijetí. Zirkony mohou pomoci i pro zlepšení soustředění a přinášet pocit klidu a míru v stresujících situacích.

Zirkon ve šperkařství

Zirkon je ve šperkařství vysoce ceněn pro svůj vynikající lesk a optické vlastnosti, které mu umožňují intenzivně odrážet světlo a vyzařovat téměř diamantový jas, přidávajíc tím šperkům nádherný třpyt a živost. Díky své tvrdosti, která se pohybuje kolem 7,5 na Mohsově stupnici, a širokému spektru přirozených barev, od bezbarvé přes modrou, zelenou, žlutou až po růžovou, se stává ideálním kandidátem pro nejrůznější šperkařské kreace. Bezbarvé zirkony jsou často používány jako cenově dostupnější alternativa k diamantům, zatímco barevné varianty nabízí nádherné možnosti pro vytváření unikátních a osobitých šperků.

Proč nosit šperky se zirkony?

Šperky se zirkony představují v dnešní době nejen symbol elegance a rafinovanosti, ale také nabízejí přístupnou alternativu pro ty, kteří hledají kouzlo a krásu drahých kamenů bez nutnosti investovat do vysoce ceněných diamantů. S jejich širokou škálou barev a výjimečnými optickými vlastnostmi mohou oživit jakýkoliv šperk, od náušnic, přes prsteny, až po náhrdelníky a náramky. Nahlédněte do šperkovnice zlatnictví Zlatíčko a investujte do šperku se zirkonem, který je tak nejen investicí do krásy, ale i do kousku s hlubokými historickými kořeny a kamenem, který je ceněn pro své pozitivní energie a vlastnosti.

Ve světě šperkařství zirkony neustále dokazují, že i při hledání luxusu a elegance může být krása dostupná a univerzální.

 

Soupravy šperků, se kterými oslníte na Vánoce

Vánoce jsou obdobím rodinných setkání a oslav. Jedním z nejlepších způsobů, jak přidat k těmto okamžikům trochu extra třpytu, je výběr dokonalé soupravy šperků. Ať už hledáte něco pro sebe, abyste zazářili na večírku, nebo hledáte perfektní dárek pro někoho speciálního, soupravy šperků jsou ideální volbou.

Třpytivé soupravy šperků

Při výběru soupravy šperků je důležité vzít v úvahu styl osoby, která je bude nosit. Někteří preferují jemnější a subtilnější kousky, zatímco jiní mají rádi něco výraznějšího a odvážnějšího. Uvažujte o kombinaci náušnic, náhrdelníku a náramku, které dohromady vytvářejí harmonický celek.

TIPY NA SOUPRAVY ŠPERKŮ, SE KTERÝMI OSLNÍTE

Soupravy s perlami nebo diamanty jsou vždy v módě a přidají dotek elegance každému outfitu. Na druhou stranu, pokud hledáte něco modernějšího, zvažte barevné designy nebo dokonce různé tvary.

Barvy drahokamů hrají klíčovou roli ve výběru správné soupravy šperků. Zvažte barvy, které nejlépe doplňují barvu pleti, očí nebo oblíbené oblečení osoby, která šperky dostane. Zlaté a stříbrné tóny jsou univerzální a snadno se kombinují, zatímco odvážnější barvy mohou přidat šmrnc k tradičním vánočním outfitům. Nezapomínejte ani na kvalitu šperků. Vysoce kvalitní materiály a zpracování zajistí, že šperky vydrží dlouho a budou vypadat skvěle i po letech nošení.

Soupravy šperků jsou výjimečným způsobem, jak oslnit na Vánoce, ať už jako dárek pro milovanou osobu, nebo jako speciální doplněk k vašemu svátečnímu outfitu. S pravým výběrem šperků ze šperkovnice Zlatíčko, který odráží styl a osobnost, můžete přidat třpyt k magické vánoční atmosféře.

Personalizované soupravy šperků

Šperky, jako jsou přívěsky s iniciály nebo náramky s personalizovaným vzkazem, jsou skvělým způsobem, jak udělat vánoční dárek ještě osobnějším. Tento druh šperků nejen že vypadá nádherně, ale také nabízí jedinečný a osobní dotek.

Vybírejte pečlivě a s láskou, a vaše vánoční šperky se stanou nejen okouzlujícím doplňkem, ale i trvalou vzpomínkou na tyto krásné svátky.

Ty nejtřpytivější Vánoce vám přeje Zlatnictví Zlatíčko.

Jaký má význam symbol stromu života?

Strom života je symbol, který se v různých kulturách objevuje již po tisíce let. Má hluboce zakořeněný význam a pokud někdo nosí šperk se symbolem stromu života, může tím vyjadřovat několik věcí.

Proč nosit šperk se stromem života?

Šperky se symbolem stromu života jsou často vybírány pro jejich pronikavost a mohou sloužit jako osobní amulet nebo dar pro milovanou osobu. Mohou připomínat důležité životní události, vyjadřovat vděčnost, nebo připomínat kořeny a cesty, které jsme v životě prošli. Bez ohledu na důvod, proč si ho někdo vybere nebo někoho jím obdaruje, je jisté, že tento symbol má trvalý význam.

STROM ŽIVOTA: SYMBOL I OZDOBA

Stromy jsou často považovány za ztělesnění přírodních sil. Jsou symbolem růstu, vývoje a obnovy. Stejně jako stromy rostou z malého semínka a mnou žít stovky let, symbol stromu života může zastupovat kontinuitu života, rodinné linie nebo pokračování života skrze generace. Větve stromů se mohou táhnout do všech směrů, což může symbolizovat životní cesty a výzvy. Kořeny zase připomínají spojení s minulostí a tradicemi. Strom života může také představovat pocit sounáležitosti a uvědomění si, že všichni jsme spojeni, ať už s přírodou nebo našimi předky.

Tipy na šperky se stromem života

Ve šperkařství je strom života velmi populárním motivem, který oslavuje spojení s přírodou a rodinou. Pokud uvažujete o pořízení takového šperku nebo hledáte inspiraci pro dárek, přinášíme vám několik tipů, jak vybrat ten pravý.

Šperky se symbolem stromu života můžete najít ve šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko ve zlatém nebo stříbrném provedení. Výběr záleží na osobním vkusu a také rozpočtu. Strom života je oblíbeným motivem pro náhrdelníky, náramky, náušnice, ale i jako samostatný přívěsek. Existuje mnoho různých designů stromu života. Některé jsou minimalistické, jiné detailní s bohatou ornamentikou a vybírat můžete i ze stromů doplněných o drahé kameny.

Při výběru tohoto dárku doporučujeme vždy zvážit styl osoby, které bude darován, a také příležitost, pro kterou šperk s tímto symbolem vybíráte. Pro ještě větší osobní hodnotu můžete zvolit šperk s vygravírováním iniciálu nebo data důležité události. Může být krásné přidat k dárkovému balení se šperkem i malou kartičku s vysvětlením významu tohoto symbolu, aby obdarovaný mohl plně ocenit jeho hloubku a symboliku.

Ať už hledáte šperk pro sebe nebo pro někoho blízkého, šperk se symbolem stromu života je vždy skvělou volbou pro vyjádření lásky, spojení a obdivu k přírodě.

Šperky, které můžete nosit k vodě

Jaké šperky mohou bez problémů do vody?

Praktickou, a přesto stylovou volbou jsou náramky z kvalitního materiálu, jako je ocel nebo kůže, které odolávají vodě i soli. Kromě toho jsou oblíbené i náušnice ve tvaru letních motivů. Minimalistické náhrdelníky pak dodají letním dobrodružstvím odlehčenou hravou atmosféru a zároveň působí vkusně. Mezi další odolné materiály patří šperky z hypoalergenního titanu a silikonové šperky pro aktivní jedince, ale i korálky a jiné přírodní materiály.

Šperky k vodě od Zlatnictví Zlatíčko

Co v létě šperky poškozuje?

Některé podmínky či aktivity během letních měsíců mohou mít na vaše klenoty nepříznivý vliv. Například přímé sluneční paprsky mohou způsobit vyblednutí některých materiálů, a to od těch organických po pravé drahokamy. Chlorovaná voda z bazénů či slaná voda z moře může způsobit ztrátu lesku a jemné částečky písku i prachu pak mohou na šperky z měkčích kovů působit jako brusivo a poškrábat jejich povrch. Levnějším kovům neprospívá ani mírně kyselý lidský pot, který ovlivňuje korozní reakce.

Jak v létě pečovat o šperky?

Důkladná péče o šperky v létě jim zajistí, že zůstanou působivé po celou sezonu. Abychom zabránili jejich poškození, doporučujeme je před uložením důkladně vysušit, očistit mastnoty jemným hadříkem či měkkým kartáčkem a uchovávat je odděleně od ostatních kovových předmětů. Žádoucí péčí pro ně také bude nevystavovat je přímému slunečnímu záření a minimalizovat jejich kontakt s chemikáliemi z vody, kosmetiky, opalovacích krémů a repelentů proti hmyzu.

I když jsou šperky obecně odolné vůči vodě a ostatním zmíněným vlivům, je i přesto důležité dbát na pravidelnou údržbu, která je klíčová pro zachování jejich krásy a lesku.

Dětské náušnice: Nastřelit nebo propíchnout ouška?

První dětské náušnice: Nastřelit nebo propíchnout ouška?

Nastřelování náušnic je proces, při kterém se náušnice umístí na nastřelovací pistolku a náušnice se pak pomocí pružiny a tlaku umístí do středu ušního lalůčku. Tento proces je rychlý, méně bolestivý a bez krvácivosti oušek.

Propíchnutí probíhá tak, že se ouška propíchnou dutou jehlou, kam se po propíchnutí zezadu za boltcem nasadí do duté jehly drátek náušnice a při zpětném protažení jehly ven protáhne náušnicí. Háček se zacvakne do očka a aplikace je ukončena. Tento způsob může být bolestivější než nastřelování náušnic a může vyžadovat delší dobu hojení. Při rozhodování, zda zvolit nastřelování nebo propíchnutí oušek, byste měli zvážit věk dítěte, jeho toleranci vůči bolesti a rizika spojená s každou metodou. Je také důležité zajistit, aby byl proces prováděn kvalifikovaným odborníkem s náležitou hygienou a bezpečností.

Ve zlatnictví Zlatíčko nabízíme pouze službu nastřelování náušnic a garantujeme všechny požadavky na aplikace náušnic z hlediska odbornosti, hygieny i spjaté legislativy.
Svěřte nastřelení dětského ucha specialistům!

Jak dlouho trvá proces nastřelování náušnic a je to pro dítě bolestivé?

Proces nastřelování obvykle trvá jen několik vteřin. Nastřelování dětských náušnic může být trochu bolestivé, ale je to obecně méně bolestivé než propíchnutí ouška.

Jak by se mělo o náušnice pečovat po nastřelení?

Po nastřelení byste měli o náušnice pečovat pravidelným čištěním a dezinfekcí. Může být také užitečné vyhnout se aktivitám, při kterých by se mohla ouška zranit nebo dojít k narušení hojení oušek.

Jak dlouho trvá, než se ouška zahojí?

Čas hojení se může lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je věk, stav imunitního systému a hygienické návyky. Obvykle to trvá pár dní až do úplného zahojení vpichu a vždy doporučujeme po dokončení aplikace mazat mastí s obsahem Phantenolu.

Jaké vybrat náušnice pro děti?

Ideálními náušnicemi pro dětská ouška budou ty z chirurgické oceli nebo dětské náušnice z bílého zlata a zdravotně nezávadné. Druhé místo samozřejmě patří vašemu vkusu a takovým, které se vám budou nejvíce líbit. 

Kromě toho je zde několik dalších kritérií, dle kterých je dobré se řídit, a které zajistí jak bezpečné hojení, tak zamezí například riziku ztráty náušnic. Po volbě materiálu se zaměřte na typ uzavírání. Je lepší volit náušnice, které jsou opatřeny dětskou brizurou, díky které se náušničky samovolně neotevřou. Vhodným typem zavíráním je také šroubek, který je stejně jako brizura velmi spolehlivý.

Dětské šperky k mnoha příležitostem

Na e-shopu i v kamenné prodejně Zlatnictví Zlatíčka nabízíme velké množství dětských šperků, ze kterých vyberete pro každou příležitost ty pravé. Sháníte malou roztomilost k narozeninám? Jdete pogratulovat k narození miminka? Má vaše dítko oblíbený pohádkový motiv? Pořizujete první náušničky? Vybírat můžete z mnoha materiálů, barev i motivů.

Díky vysoké kvalitě zpracování a moderním stylům budou kvalitní dětské šperky z naší šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko dělat radost po celou dobu dětství.

Tipy na pánské svatební šperky k obleku

Pánské módní šperky na svatbu

Pánské módní šperky na svatbu se obvykle volí tak, aby ladily s celkovým stylem a formálností svatebního obleku. Mezi nejpopulárnější pánské šperky patří manžetové knoflíčky, řetízky, prsteny, náramky či kravatové spony. Pojďme se na některé z nich zaměřit podrobněji.

Manžetové knoflíčky s vlastním designem

Manžetové knoflíčky jsou populárním a vkusným doplňkem pánského oblečení, a to zejména při formálnějších příležitostech. Takže na svatbu jako dělané! U nás ve Zlatnictví Zlatíčko si můžete vybrat z široké nabídky materiálů od stříbrných či ocelových až po tu cenově vyšší kategorii z bílého nebo žlutého zlata. Tvarem pak kulaté, oválné, čtvercové i obdélníkové v čistém stylu nebo decentně zdobené drahými kameny. Tento bestseller mezi pánskými šperky navíc povýšíte vygravírováním vlastních iniciálů

Gentleman: Jak nosit kravatovou sponu?

Ačkoliv se může zdát, že je kravatová spona jen malý nevýrazný doplněk, může váš celkový outfit snadno posunout na tu nejvyšší úroveň. 

Kravatová spona se obvykle nosí mezi druhým a třetím knoflíkem na košili, což odpovídá zhruba úrovni hrudní kosti. Zároveň je důležité dbát na adekvátní velikost spony. Ta by měla být přiměřená velikosti vaší kravaty. Obecně platí, že spona by měla být menší než šířka kravaty. Příliš velká spona může totiž působit nevkusně, a naopak příliš malá spona v kravatě zanikne.

Co se týká barvy a designu spony, měly by odpovídat celkovému stylu a barevnému ladění vašeho oblečení. Pokud plánujete vynést barevnou kravatu, je vhodné sáhnout po sponě v neutrálnější barvě nebo sponu podobně barevnou ale s jiným designem či vzorem. Jestli je vaše kravata spíše v tlumených barvách, můžete ji doplnit sponou s výraznějším vzorem. 

Kapesní hodinky jako estetický doplněk

Kapesní hodinky jsou krásný a estetický doplněk pro každého muže, který hledá ke svému obleku něco více než jen klasické náramkové hodinky. Kapesní hodinky se nosily hlavně v minulosti, ale dnes se opět stávají čím dál tím více populární. Jsou elegantní, vkusné a dodají každému formálnímu outfitu ještě větší šmrnc.

Pokud chcete vybrat pánský šperk, který doplní formální oděv a udělá tak každou slavnostní příležitost ještě výjimečnější, jste ve šperkovnici Zlatnictví Zlatíčko správně.

Jaké jsou významy prstenů na prstech?

Co o vás nošení prstenů prozradí?

Prsteny jako jedny z mála typů šperků mohou skrývat neobyčejné, ovšem poměrně konkrétní významy. Aniž bychom si to kolikrát uvědomovali, tak tím, jaké prsteny nosíme a jakým stylem je nosíme, o nás může prozradit mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát.  

Prstenem, který skrývá největší význam a je jím také sám o sobě charakterizován je prsten snubní. Ten symbolizuje manželství nebo trvalý vztah a je obvykle nošen oběma polovičkami konkrétního páru. 
Prsten s diamantem je často považovaný za prsten zásnubní. Pokud je darován, vyjadřuje hlubokou náklonnost, kterou osoba, jež prsten darovala chová k obdarované. Zároveň je častou volbou například jako dar k výročí. Rovněž také může vyjadřovat určitou míru sociálního postavení.  

Pokud nosíte prsten s perlou, dáváte tím najevo svou eleganci a oblibu klasického nadčasového stylu. Prstýnek s hladkým čistým designem může být nošen pouze jako módní doplněk a nemusí mít žádný konkrétní význam. Snad kromě obliby minimalistického stylu, který nikdy nevyjde z módy.

Prsteny: Na kterém prstě, co znamenají?

Umístění prstenů na prstech také není pouze náhodné. Spousta typů prstenů má své pevné umístění, což jim na významovosti ještě přidává.

Například nosíte-li prsten na ukazováčku, tak zvláště pokud jste žena, tím dáváte najevo svou svobodu a nezávislost. To samé platí pro nošení prstenu na malíčku. Naproti tomu nosíte-li prsteny na prostředníčku nebo prsteníčku, vyjadřujete tím svou věrnost a loajalitu, případně symboliku trvalého vztahu, pokud se jedná o snubní či zásnubní prsten. A jestli jste zastáncem nošení prstenu na palci? Pak o sobě dáváte vědět, že máte určitou moc či vlastnictví.

Symbolika zásnubních a snubních prstenů

Zásnubní a snubní prsteny jsou tradiční součástí každého formálně uzavřeného sňatku. Jak je to ale s jejich symbolikou?

Zásnubní prsten se po požádání o ruku nosí na prostředníčku a po svatebním obřadu se k němu přidává ještě prsten snubní. Velmi vyhledávané až tradiční jsou zlaté zásnubní prsteny zdobeny diamantem, který, jak je již popsáno výše, symbolizuje jedinečnost a výjimečnost vztahu.

Snubní prsten je oproti tomu většinou jednodušší a zakulacený. Tento tvar není náhodný, jeho kulatost, žádné ostré hrany a celkově jednoduchý styl vyjadřují nekonečnost manželství. Také materiál, ze kterého jsou prsteny tradičně vyrobeny zdůrazňuje pevnost a trvalost vztahu. Ve šperkovnici Zlatnictví Zlatíčko můžete vybírat ze stříbrných, zlatých i ocelových, nebo si u nás nechat vyrobit snubní prsteny na míru přesně podle svých vysněných představ.

Chystáte se na ples? Nezapomeňte na luxusní šperky!

Plesová sezóna zahájena, nezapomeňte na šperky!

Ačkoliv primárním důvodem pro pořádání i navštěvování plesů bývá tanec, jsou tyto akce spojeny i s jistou společenskou úrovní. S tím se velmi úzce pojí společenská etiketa, kterou je nutné dodržet. Pokud byste se z mezí etikety vychýlili, můžete ztropit drobné faux pas nejen sobě, ale i svému doprovodu či přátelům. Věříme, že perfektní šaty společně s botami máte již vybrané a dnes se společně s vámi pustíme do výběru těch nejdokonalejších šperků.

Jaké šperky na ples zvolit?

Při výběru šperků je vždy nutné uvažovat v souvislosti s šaty, které na ples zvolíte a také s plánovaným účesem. Aby výsledný vzhled působil vyváženě a vkusně, je nutné zvažovat všechny jednotlivé prvky jako celek. Ideální volbou, která vám zaručí, že šperky budou dokonale ladit jsou soupravy šperků.

Chystáte-li se obléct například šaty bez ramínek, ke kterým se dokonale hodí rozpuštěné vlasy, pak volte spíše soupravy obsahující drobnější, avšak výrazné náušnice.

Pokud máte v plánu zvolit vyčesaný účes, získáváte tím možnost poohlédnout se po více výrazných špercích. Pro tuto příležitost doporučujeme z naší šperkovnice volit soupravy Swarovski, které zároveň hrají všemi barvami nebo provlékací visací náušnice s minimalistickými motivy a elegantním vzhledem.

Jak se stát královnou plesové sezóny?

Klíč k pomyslnému titulu „královna plesové sezóny“ je jednoduchý. Vždy působit elegantně a vkusně. Soustřeďte se na barevné kombinace, které vytváříte a zda padnou vašemu tónu pleti, očí a vlasů. Zároveň se vyvarujte překombinování šperků ve snaze působit noblesně. Zlatým pravidlem je volit pouze jeden typ materiálů, tedy ladit šperky buď do zlatých či stříbrných tónů. 

Pánské šperky, se kterými ovládnete plesovou sezónu!

A nesmíme zapomínat ani na pány, neboť i oni mají své pánské šperky, se kterými mohou na parketu zazářit. Řeč je především o manžetových knoflíčkách, prstenech či řetízcích. Společenské plesy jsou skvělou příležitostí pro využití zlatých či stříbrných jehlic do klopy, které dodají každému muži vzhled dokonalého gentlemana. Vedle nešlápnete ani s kapesními hodinkami, které plní stejnou funkci jako zmíněné jehlice.

Plesová móda a společenská etiketa bývá často ošemetná. S naší nabídkou šperků ze Zlatnictví Zlatíčko garantujeme, že protančíte střevíce, ale nikdy nešlápnete vedle!

Šperk k Vánocům na míru

Potěšte své blízké vánočním dárkem na míru

Přemýšlíte, čím potěšit svého partnera, manželku, rodiče, děti nebo známé? Uvažujete o darování šperku, ale přijde vám to málo osobní? Vyzdvihněte darované šperky na novou úroveň pomocí personalizovaného detailu v podobě rytí a gravírování. Nic nepotěší více než kvalitní šperk, který obdarovanému připomene blízkou osobu pokaždé, když se na něj podívá.

Firemní šperk na míru jako důkaz loajality!

Pokud vás čeká firemní večírek nebo je ve vašem pracovním prostředí zvykem obdarovávat své kolegy, vsaďte na personalizované firemní šperky. Díky zakázkové výrobě pro vás připravíme šperky s originálním logem, iniciály, symboly nebo jakýmkoliv motivem dle vašeho přání. Kolegům nebo obchodním partnerům udělá takováto pozornost radost a vaše firma bude vkusně reprezentována kamkoliv vkročí!

Tipy na originální šperky k Vánocům

Skvělým způsobem, jak dodat každému šperku ten správný nádech originality, je doplnit ho o osobní prvek. Dámy potěší náramky či přívěsky, které lze vkusně ozdobit vyrytím například významného data, jména, motta nebo jakéhokoliv symbolu. V naší šperkovnici můžete vybírat z mnoha různých šperků v minimalistických tvarech nebo se rozhodnout pro tematické šperky ve tvaru srdíčka či jiných osobních motivů. Pro pány je ideálním dárkem kravatová spona nebo manžetové knoflíčky, které je také možné doplnit o jakékoliv osobní rytí.

Vánoční dárek: Rytí šperků a dárků

Když už máte vybraný dokonalý šperk, nesmíte zapomenout doladit také způsob darování. Dojem udělá luxusní dárková krabička ze dřeva, vhodná na prsteny, přívěsky, řetízky či náušnice. A v čem je takováto krabička speciální? Podobně jako na vybrané šperky, i na tuto krabičku je možné nechat vyrýt vzkaz, jméno či darování.

Dárek, věnovaný od srdce, je víc než cokoliv jiného. S personalizovanými šperky ze Zlatnictví Zlatíčko potěšíte každého!

Šperky s opálem, aneb jak vyniknout v davu

Opál: Význam, účinky a vlastnosti

Opálů existuje celá řada druhů, z nichž každý vyniká rozdílnými vlastnostmi. Nejčastěji využívaný opál, který si nejspíš pod tímto pojmem většina z nás představí, je opál bílý či duhový. Opálu, stejně jako většině jiných drahých kamenů, jsou již od nepaměti připisovány magické a léčebné schopnosti. Mají vliv na vytvoření a upevnění pouta mezi vědomím a podvědomím a jsou často označovány jako kameny naděje, jelikož svému nositeli přináší optimismus a pomáhají najít správný životní směr. Opály zároveň zesilují charakterové vlastnosti svého nositele, a proto bývají považovány za kameny, které ve svém nositeli probouzí jeho „skutečné já“.

Šperky z opálu pro znamení zvěrokruhu

Pokud patříte mezi vodní znamení, je pro vás opál jako stvořený! Raci, Štíři i Ryby si tento kámen zamilují. Štíři především díky jeho schopnosti vnést do jejich života jemnost, kterou disponuje. S pořízením opálu neváhejte ani pokud jste Kozoroh, protože oceníte posílení duchovního propojení.

Zlaté šperky s opálem, které vás oslní!

Ve Zlatnictví Zlatíčko známe hodnotu a krásu opálů, proto nabízíme široký výběr stříbrných, ale i zlatých šperků právě s těmito výjimečnými kameny. Vybírat můžete mezi duhovými, tyrkysovými, australskými a bílými opály. Šperky s opály jsou elegantní a vhodné jak pro každodenní nošení, tak i pro výjimečné události a díky své jemnosti dokonale podtrhnou každý outfit!

Jak se čistí šperky s opálem?

Opály jsou poměrně choulostivé a jejich péči je dobré nepodcenit. Ačkoliv obsahují poměrně velké procento vody, není vhodné vodu a ani chemikálie používat k jejich čištění. Jsou totiž v porovnání s jinými kameny více porézní a jejich časté namáčení může změnit jejich odstín. Vhodné je čistit šperk pomocí měkkého suchého hadříku nebo svěřit šperk k vyčištění šperkaři.  

Věříme, že si z naší šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko vyberete šperk s opálem, který pro vás bude jako stvořený a bude vám dělat radost každý den.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.