Šperky s opálem, aneb jak vyniknout v davu

Opál: Význam, účinky a vlastnosti

Opálů existuje celá řada druhů, z nichž každý vyniká rozdílnými vlastnostmi. Nejčastěji využívaný opál, který si nejspíš pod tímto pojmem většina z nás představí, je opál bílý či duhový. Opálu, stejně jako většině jiných drahých kamenů, jsou již od nepaměti připisovány magické a léčebné schopnosti. Mají vliv na vytvoření a upevnění pouta mezi vědomím a podvědomím a jsou často označovány jako kameny naděje, jelikož svému nositeli přináší optimismus a pomáhají najít správný životní směr. Opály zároveň zesilují charakterové vlastnosti svého nositele, a proto bývají považovány za kameny, které ve svém nositeli probouzí jeho „skutečné já“.

Šperky z opálu pro znamení zvěrokruhu

Pokud patříte mezi vodní znamení, je pro vás opál jako stvořený! Raci, Štíři i Ryby si tento kámen zamilují. Štíři především díky jeho schopnosti vnést do jejich života jemnost, kterou disponuje. S pořízením opálu neváhejte ani pokud jste Kozoroh, protože oceníte posílení duchovního propojení.

Zlaté šperky s opálem, které vás oslní!

Ve Zlatnictví Zlatíčko známe hodnotu a krásu opálů, proto nabízíme široký výběr stříbrných, ale i zlatých šperků právě s těmito výjimečnými kameny. Vybírat můžete mezi duhovými, tyrkysovými, australskými a bílými opály. Šperky s opály jsou elegantní a vhodné jak pro každodenní nošení, tak i pro výjimečné události a díky své jemnosti dokonale podtrhnou každý outfit!

Jak se čistí šperky s opálem?

Opály jsou poměrně choulostivé a jejich péči je dobré nepodcenit. Ačkoliv obsahují poměrně velké procento vody, není vhodné vodu a ani chemikálie používat k jejich čištění. Jsou totiž v porovnání s jinými kameny více porézní a jejich časté namáčení může změnit jejich odstín. Vhodné je čistit šperk pomocí měkkého suchého hadříku nebo svěřit šperk k vyčištění šperkaři.  

Věříme, že si z naší šperkovnice Zlatnictví Zlatíčko vyberete šperk s opálem, který pro vás bude jako stvořený a bude vám dělat radost každý den.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.